Šta je Hladno ceđena malina?

Hladno Ceđenu malinu čine samo plodovi modro crvene boje, poznati po jedinstvenoj aromi koju duguju posebnoj mešavini aroma, koja se teško imitira i čuva, kao i prefinjenom delikatno-kiselkastom ukusu.

Ovo bobičasto voće je tako slatko, a ima tako malo kalorija što je već dovoljan razlog da maksimalno uzivamo u Hladno Ceđenoj Malini.

Od vitamina izvrstan je izvor vitamina C, a od ostalih vitamina sadrži vitamine kompleksa B, vitamine E i K, dok u malim količinama sadrži i gotovo sve minerale. Narodna medicina sok od maline preporučuje za lečenje bolesti želuca i creva jer efikasno pročišćava sistem za varenje. Isto tako može biti koristan za tretiranje urinarnih infekcija.

Kaže se da malina rashlađuje, pa sok od maline treba upotrebljavati i protiv groznice. Zbog niskog sadržaja ugljenih hidrata Hladno Ceđena Malina je u razumnim količinama bezbedna i za ishranu dijabetičara, što se ne može reći i za svako drugo voće. Neka ispitivanja čak pokazuju da ovo voće povoljno utiče i na regulaciju nivoa šećera u krvi. Malina sadrži aleginsku kiselinu koja blagotvorno deluje na ćelije koje su oštećene kancerom. Sem aleginske kiseline i drugi njeni sastojci, antocijanini i polifonili, imaju preventivno dejstvo protiv ove rasprostranjene bolesti kod nas i u svetu.

Jedan litar Hladno Ceđene Maline sadrži okvirno 333 ploda, što znači da dve čaše ovog soka nutritivno zadovoljavaju potrebe kompletnog jednog obroka. Neretko ga preporučuju nutricionisti za svaki vid dijetske i svakodnevne ishrane.

Pogodan je za svakoga, a naročito je tražen od strane roditelja za svoje najmilije. Nasi najmlađi ga obožavaju i sa zadovoljstvom piju čak i bebe od samo 6 meseci starosti.

Probajte i uverite se u najpuniji, jedinstveni i neponovljivi miris i ukus – Hladno Ceđene Maline!

O nama

Za nepune tri godine poslovanja, od malog porodičnog gazdinstva u selu Prilipac nadomak Arilja gde je nastao prirodni, matični sok, napravili smo prepoznatljiv brend pod nazivom Hladno Ceđena Malina, inostranom tržištu poznat kao Cold Pressed Raspberry.

Galerija

Izbornik